ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

07.02.2012
Да помогнем на бедстващите хора в село Бисер!

     Служителите от Областна администрация Добрич изпратиха дарителски  SMS-и в съпричастност към трагедията на бедстващите хора в харманлийското село  Бисер. Те откликнаха на обявената от БНТ дарителска кампания "България е с вас" в подкрепа на пострадалите от наводненията в с. Бисер, стана ясно днес сутринта. Дарителски SMS-и са изпратени на обявения от БНТ кратък номер 17 777 с текст  DMS BEDSTVIE  (за абонати на трите мобилни оператора на територията на страната).

Цената на дарителски SMS е 1,20 лв. с ДДС.

     Областният управител Желязко Желязков обяви парично дарение и се обърна с призив към добруджанци да помогнат с каквото могат на хората в беда. Служителите от Областна администрация също заявиха готовността си за финансово участие.

     ЗА УЛЕСНЕНИЕ НА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТ ДОБРИЧ, които желаят да направят дарения - дрехи и одеала, Областна администрация съгласува с РДСП, помощите да се предоставят в териториалните подразделения на Агенцията за социално подпомагане в област Добрич.

     Припомняме, че Българската национална телевизия обяви дарителска кампания "България е с вас", в която можете да се включите, като изпратите дарителски SMS на кратък номер 17 777 с текст  DMS BEDSTVIE.

DMS BEDSTVIE на номер 17 777 (за абонати на трите мобилни оператора на територията на страната).

Цената на дарителски SMS е 1,20 лв. с ДДС. Можете да направите дарение и по банков път на следната банкова сметка.

Уникредит Булбанк

IBAN BG 54 UNCR 7630 10 07 11 02 07

BIC UNCRBGSF

Средствата ще се изразходват за:

1. Спешна помощ в рамките на първите дни след наводнението - храна, вода, одеала, отопление, транспорт, медикаменти и друго необходимо.

2. Средства за мероприятия по отводняването - закупуване на помпи и друга необходима техника

3. Средства по възстановяване на живота в засегнатите населени места.