ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

09.02.2012
Щетите след вчерашната морска стихия

Днес Областният управител на област Добрич Желязко Желязков лично посети и се запозна с щетите нанесени от бурното море по брега в Черноморските общини от областта. Той бе придружаван от експерти на Областна администрация и на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението",

В община Шабла,  при къмпиг Шабла от вълните е подкопана част от брегоукрепващото съоръжение и са отнесени две рибарски лодки.

В  община Каварна е отнесена от морето една рибарска лодка.

Няма поражения от бурното море по т.нар. дамба в Балчи.,  Високите вълни са изхвърлили само пясък и камъни по брегоукрепителното съоръжение между Балчик и курорта „Албена”, които общината е  почистила. Няма засега видими разрушения по самото съоръжения.

В курортен комплекс "Албена" част от плажната ивица  е залята от морето. Също така приземните части на три хотела на първа линия са наводнени   - "Нона", "Гергана" и "Боряна". 

Част от плажната  ивица на Кранево е отнесена  от морето. Международния лагер е залят с  вода и има поне 2 наводнени бунгала. Не може да се определи дали бурното море е нанесло поражения на колектора за отпадни води, който наскоро беше ремонтиран