ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

07.03.2012
Заместник областният управител д-р Катя Ганова на работни срещи в столицата

На 8 и 9 март представители на централната, местна и областна администрация, на балкански и европейски организации и институции, консултанти и ИТ компании ще споделят и дискутират върху проблемите в сферата на е-управлението, доказалите ефективността си решения и възможностите за бъдещо надграждане на постигнатото. Участник в дискусиите ще бъде министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев.

     Категоричното поставяне като приоритет на ефективно е-правителство в България и акцентът върху трансграничното сътрудничество при реализацията на проекти в сферата на е-управлението, позиционира още по-ясно темата за е-администрацията и ефективното използване на информационни технологии в работата на институциите с цел превръщането им в работещи, прозрачни и полезни за гражданите и бизнеса.

Днес, 7 март от 17 ч., зам. областният управител д-р Ганова ще участва в заседание на Съвета по европейска комуникация, организирано от Министерството на външните работи. Ще бъде обсъден и приет Отчет за изпълнението на Работната програма на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2011 г. и ще се разгледа проектът на Работна програма на Комуникационната стратегия на Р България за ЕС за 2012 г.