ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

25.06.2012
Областният управител инициира създаването на филиал на Медицинския университет-Варна в Добрич

     След проведена работна среща с ректора на Медицинския университет Варна проф. Красимир Иванов и последващ разговор с управителя на МБАЛ Добрич д-р Мариян Ананиев, Областният управител и екипа му, стартират проучвателен процес за възможностите за разкриване на медицинско учебно заведение в Добрич с оглед приемът на специалисти по здравни грижи да започне още тази есен.

     Идеята е породена от необходимостта от кадри в здравеопазването, които да получат желаното образование „на място" и да се реализират в област Добрич.

     Днес, 25 юни, стартира анкетно проучване сред ученици, завършващи средно образование, за да се види нагласата и предпочитанието за съответни специалности, ще се проведат и разговори с болничните заведения в областта.

     Намерението е да се организира и подготви модерен тип обучение /включително и дистанционно/, като се използва базата на МБАЛ Добрич, допълнително оборудвана с нова техника. На ръководството на областната болница ще бъде поставена задача да се определи екип, който да работи в посока на търсене на програма /проект/ с оглед разширяване на дейността и финансиране.

     Областният управител Желязко Желязков е поел ангажимент за подкрепа, както и съдействие от страна на народните представители от ГЕРБ-Добрич, и от министерство на здравеопазването.