ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

28.06.2012
С Решение на Министерски съвет три общини получиха безвъзмездно имоти от държавата, сред тях е Каварна

Правителството предостави на три общини - Елхово, Каварна и Бяла, правото да управляват имоти - държавна собственост, които да използват за развитие на местни дейности.

     На община Елхово безвъзмездно беше прехвърлен бивш военен имот от 27 дка с една сграда, намиращ се в местността „Долен герен" край града. Предоставянето на имота ще позволи да се разшири дейността на общинската структура „Озеленяване" - теренът ще се използва за производство на разсад за посадъчен и цветен материал за паркове и градини.

     С друго решение правителството отне от МВР, поради отпаднала нужда, правото на управление върху фара и три едноетажни сгради до него в гр. Бяла, област Варна, и го предостави на община Бяла. Имотите са построени върху терен, прехвърлен на общината.

     Община Каварна получи управлението на археологическия резерват „Яйлата". Предоставените имоти се намират в землищата на селата Свети Никола и Камен бряг и ще позволят на общината да реализира проект за развитие на историческия и културен туризъм по ОП „Регионално развитие".