ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

10.09.2012
Подкрепа за инициативата: „Минута за децата, за които първият учебен ден няма да се състои”

     През месец август Областният управител Желязко Желязков получи предложението на Фондация „Безопасни улици от Валя" за обявяване във всички области на страната на „Минута за децата, за които първият учебен ден няма да се състои". Инициативата, обсъдена и одобрена от много младежки организации в Бургас, призовава представителите на държавата да организират за Първия учебен ден едноминутно мълчание, в памет на децата, жертви на инциденти по пътищата.

     Областният управител подкрепи горещо този призив като основателен и изпрати писма до кметовете на общини и до Регионалния инспекторат по образованието за предприемане на необходимите действия в първия учебен ден: „Считам, че това е форма на превенция срещу общественоопасното поведение на участниците в движението и повишаване отговорността на гражданското общество по отношение на безопасността.

     Нека почетем с едноминутно мълчание децата, жертви на инциденти по пътищата, и тази съпричастност да бъде и нашият принос във втората година от международната кампания на ООН „Десетилетие на действия за безопасност на движението по пътищата 2011 - 2020 г." - заяви в апела си Областният управител Желязко Желязков.