ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

13.09.2012
Областният управител изрази тревогата си от предприетата крайна мярка на Енерго-Про ЕАД

     Днес, 13 септември, Областният управител Желязко Желязков прие в кабинета си по негова покана представителите на Енерго-Про ЕАД г-жа Антония Кръстева, член на Управителния съвет на компанията, Михаил Терзиев, отговарящ за района и управителя на В и К ЕООД Добрич Дамян Калчев.

     На срещата Областният управител е изразил загрижеността си по повод предприетата крайна мярка от електроснабдителното дружество и прекъсването на електрозахранването към обекти на В и К Добрич. Той е споделил тревогата си във връзка с неразрешените финансови отношения между компанията и В и К дружеството, които ще доведат до спирането на водата за гражданите на Добрич и областта. Поискано е било разбиране от страна на Енерго-Про ЕАД и търсене на възможен компромис за решаване на проблема, както и разсрочване на вземанията от В и К.

     Г-жа Антония Кръстева е изразила мнение, че дружеството не може да си позволи да промени решението си. Ако следващата седмица не се погасят задълженията, Енерго-Про ще разшири обхвата на спиране на тока към обекти на В и К. Електроснабдителното дружество е склонно да приеме, В и К да ползва и заплаща консумираната ел. енергия в рамките на финансовите си възможности, което ще доведе до въвеждане на ограничения на водоподаването за различните населени места в различно часово време. Междувременно се водят разговори с финансови институции за рефинансиране на В и К ЕООД Добрич.

     Във връзка със създалата се изключително тревожна ситуация, Областният управител приканва всички потребители - граждани, фирми и институции, да погасяват своевременно задълженията си към "В и К",  тъй като проблемът с натрупаните задължения на дружеството, е следствие на ползвани и незаплатени услуги от абонатите в размер на над 10 млн. лева. Като представител на държавната власт в област Добрич, Областният управител поднася извиненията си към гражданите за създалото се неудобство във връзка с водоподаването и изразява убедеността си, че проблемът ще бъде своевременно разрешен.