ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

15.11.2012
Областните управители ще обсъждат в Министерски съвет организационно-техническата подготовка за Националния референдум

     Днес, 15 ноември 2012 г., Областният управител Желязко Желязков ще вземе участие в работна среща в Министерски съвет, на която са поканени всички областни управители от страната. Ще бъдат обсъдени предстоящите задачи по организационно-техническата подготовка и произвеждането на Националния референдум, насрочен на 27 януари 2013 г.

     Основните теми на работната среща, която ще се проведе днес следобед,  са в контекста на ангажиментите на областните управители, произтичащи от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление и Изборния кодекс, както и организацията и финансирането на референдума.

     По- рано през деня Областният управител Желязко Желязков ще присъства на заседание, организирано от Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси с председател вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Ще бъдат представени Методическите указания за областно планиране в съответствие с Националната стратегия на Р България за интегриране на ромите 2012 - 2020 година.