ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

27.11.2012
Европейска седмица: 1 - 7 декември 2012 година

     От 1 до 7 декември 2012 г., България ще отбележи 5-та годишнина от членството на страната ни в Европейския съюз. В рамките на седмицата „Европа - България" са планирани различни културни и информационни събития във всички общини на територията на област Добрич, фокусирани върху европейска тема. Те ще се реализират съвместно с читалищата и Областния информационен център в партньорство с Областна администрация Добрич.

     Областна администрация Добрич открива Европейската седмица с информационно събитие, организирано съвместно с Областния информационен център, на което ще бъде представена Стратегия „Европа 2020". ОИЦ-Добрич ще представи визията на страната ни за следващия програмен период 2014 - 2020 г., както и информация за проекти, съфинансирани с европейски средства в областта.

     По инициатива на Областния управител Желязко Желязков, в Областна администрацията е подредена изложба от рисунки на малки художници, участвали в конкурса „Как искам ЕС да промени моя град". Изложбата на детско творчество създава много настроение и предоставя възможност на повече хора да се порадват на детските творби и да се усмихнат на чистите детски идеи за промяна.

     Припомняме, че провеждането на информационна седмица  „Европа - България" се организира в рамките на Работната програма за 2012 г. на Комуникационна стратегия на Република България за ЕС и ще бъде отбелязана във всички области на страната с културни и информационни събития, посветени на 5-те години членство в Европейския съюз.