ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

08.01.2013
Зам. областният управител Стефка Генчева гост в младежко предаване

     Зам. областният управител на Добрич Стефка Генчева бе първият гост за годината в рубриката „Младите на Добруджа" на Радио Добруджа.

     За младата аудитория на предаването Стефка Генчева представи акценти от житейския си и професионален път. Завършила е Философия, а педагогическата й кариера в Добрич започва от СОУ „Дора Габе". След това е назначена за директор на Ученическото общежитие. На този пост е до преди два месеца, когато става зам. областен управител.

     Като човек с активна гражданска позиция още от тийнейджърските си години, Стефка Генчева признава, че има афинитет към политиката. Отнася се с респект към поста, който заема. Впечатлена е от активността и енергията на бившия зам. областен управител д-р Катя Ганова. Отнася се с дълбоко уважение и към професионализма на Тодор Георгиев. И двамата бивши заместници, според Ст. Генчева, са оставили отлични впечатления сред нашите съграждани, така че нейният стремеж ще бъде да достигне високата летва, поставена от тях, а защо не и да я надмине. 

     „Уверих се, че отговорността на новата позиция - като член на екипа на Областния управител, е много голяма"- заяви в предаването Ст. Генчева, като припомни, че преди години грижите й са били свързани само с 20 деца в класната стая. Според нея, е важно по-бързо да бъде приет Законът за образованието. На въпрос за закритите две училища в Добрич през миналата година, Стефка Генчева бе категорична, че решението на Общинския съвет е било наложително. „Децата намаляват с всяка изминала година и това решение не можеше да се отлага", каза зам. областният управител.

     Като човек, дошъл да живее в Добрич преди осем години, Стефка Генчева сподели, че харесва постоянството на добруджанци, но не може да свикне със суровия климат на Добруджа.

     В края на интервюто за Радио Добруджа Стефка Генчева призова слушателската аудитория да има повече доверие в държавните институции, а посланието й към младите хора бе, да вярват, че „в Добрич има бъдеще".