ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

01.02.2013
Зам. областният управител Стефка Генчева уважи работна среща по проект

Проектът на Министерството на образованието, младежта и науката  „НЕЛЛИ" има за цел да популяризира ученето през целия живот. На 31 януари местният съвет по проекта проведе заседание в пресцентъра на Областна администрация. Гост на събитието бе зам. областният управител Стефка Генчева.

          На заседанието бе дискутирана реализацията на празниците на ученето: през 2012 г. в цяла България е проведена поредица от подобни събития, като през месец октомври домакин е бил и нашият град. В организираните инициативи са включени деца и възрастни, като целта е всеки да научи по нещо полезно, което да бъде приложимо на практика.

          През октомври тази година отново предстоят празници на ученето в областта. Засега са планирани събития в Добрич и Балчик, като идеята е да се ангажират около 300 участници - деца, студенти, възрастни. Акценти в програмата са: Млад природозащитник, Здраве за всички, Техническо обслужване на автомобил, Кулинарна академия и др.

          В проведеното заседание на местния съвет в Областна администрация взеха участие координаторите на проекта за региона Калоян Койчев и Рина Иванова. Гост на събитието бе заместник  областният управител Стефка Генчева.