ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

19.03.2013
Ден на отворените врати в Областна администрация

     Днес, 19 март, организирани групи ученици, направили предварителна заявка от училищата: „Райко Цончев", „Дора Габе", „Любен Каравелов", „Кл. Охридски", „Леонардо да Винчи", „Димитър Талев" и ПГ по ветеринарна медицина, се запознаха с организацията и работата на държавната администрация, правомощията на Областния управител, участваха в беседа със заместник областния управител Стефка Генчева, която им подари информационни материали за Европейския съюз. 

     Учениците разгледаха с интерес галерията на областните управители на втория етаж в сградата, където са подредени портрети на шестимата ръководители на Областна администрация Добрич от нейното създаване през 1999 г. до днес.

     Денят на отворени врати е организиран по повод Деня на Европейския парламент - 19 март. Събитието има за цел да постигне по-добра информираност за работата на институцията, както и да запознае младите хора с възможностите за предоставяне на административни услуги на гражданите. Инициативата, допълва с практически знания обучението по дисциплината „Свят и личност".