ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

05.11.2013
Пето издание на Фестивала на меда под патронажа на Областния управител

     От 8 до 15 ноември в Добрич ще се проведе Петият фестивал на меда и пчелните продукти, който се организира от Съюза на българските пчелари и преминава под патронажа на Областния управител. И тази година основната цел на организаторите, е да се даде възможност за директна среща и обмен на информация между производители-пчелари от цяла България и граждани и гости на града.

     Днес, 5 ноември, на пресконференция за журналисти, зам.- председателят на Съюза на българските пчелари и координатор за област Добрич Янко Янков благодари за подкрепата от страна на Областна администрация и предостави на медиите компетентна информация за качеството на пчелните продукти. Подчертано бе, че тази стопанска година е особено благодатна за добива на акациев мед, който достига 20-25 кг от пчелно семейство и е почти двойно по-висок в област Добрич от 2012 г. Ръст в цената на продукта не се очаква.

     Фестивалът на меда ще бъде открит на 8 ноември в 14 ч. в пространството пред ресторант „Добруджа" по ул."Независимост". Очаква се пчелари-производители да изложат пчелни продукти от Русе, Разград, Добрич, Пловдив, Варна, Габрово и др.