ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

20.03.2014
Областният управител Недко Марчев гост на Пчеломания

     Областният управител поздрави организаторите, които за 11-ти път си поставят не леката задача да популяризират производството на мед и да съберат на едно място производители, преработватели и потребители от цялата страна.

     В Добруджа се произвежда 35% от българския мед, заяви в приветствието си Недко Марчев. И аз като Областен управител и добруджанец, съм изключително горд, че нашият областен град се превърна в притегателен център за представителите на този бранш. Добрич се утвърди в годините като панаирно средище и спечели доверието на сериозни международни клиенти и партньори в сферата на агробизнеса, в това число и производители на мед, допълни той, пожелавайки успех на всички участници.

     В рамките на първия панаирен ден, бе открита изложба за детска рисунка на тема: "Медът-сладкото злато на Добруджа". Областният управител връчи грамоти и награди на малките художници.
     Заедно с Областния управител Н. Марчев, гост на изложението днес, бе и неговият заместник Даниел Йорданов.

     Над 60 фирми участват в XI-то специализирано изложение „Пчеломания", организирано от Добрички панаир АД. То се провежда от 20 до 22 март 2014г. На панаира се представят производители и търговци от България, Гърция, Италия, Чехия, Англия, Полша и Турция.