ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

09.01.2015
Съболезнователен адрес на Областния управител до Френския посланик

     В съболезнователния адрес, изпратен от д-р Маргарита Новоселска до Посланика на Франция в София Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, се казва:

     Няма думи, с които да се изрази обзелия ни потрес от бруталния терористичен акт, извършен над редакцията на „Шарли ебдо" в Париж на 7 януари 2015 г., причинил смъртта на 12 мирни граждани.

     Като Областен управител и като български гражданин, безпрекословно осъждам антихуманните действия, насилственото отнемане на човешки живот и посегателството срещу свободата на словото. Няма кауза, която да оправдае варварството и терора!

     От името на моя екип, от името на всички добруджанци, предайте нашите искрени съболезнования на близките и семействата на невинните жертви. Изразяваме своята солидарност към болката на френския народ в този тежък  момент и се надяваме виновниците да бъдат справедливо наказани.

     Убедена съм, че като съюзници в НАТО и Европейския съюз, България и Франция ще продължат да работят заедно за категоричен отпор на новите заплахи пред сигурността и мира!

     Поклон пред паметта на загиналите!