ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

16.03.2015
Работна среща в конструктивен диалог

     "Срещата премина в конструктивен диалог и е доказателство за добро взаимодействие и за общи усилия в решаването на значими местни въпроси", заяви по-късно д-р Новоселска. Тя е запознала Настимир Ананиев, който е член на Парламентарната комисия по външна политика в 43-то Народно събрание, с предприетите стъпки от Областна администрация, за оказване на съдействие на Браншовата асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в посока облекчаване на визовия режим за туристите от Беларус, Украйна и Русия. Въпросът е приет с пълно разбиране от страна на народния представител и с готовност за подкрепа  с оглед наближаващия туристически сезон.
     Вторият обсъден въпрос, поставен от д-р Маргарита Новоселска, също касае важен приоритет за област Добрич: разширяване на републиканския път в участъка Варна-Аксаково-Стожер-Добрич-Кардам. В конкретика, депутатът е бил информиран за предложението на Областния управител до Министър-председателя Бойко Борисов във връзка с включването за проектиране и впоследствие за реализиране на трилентов или скоростен път в участъка „Варна-Аксаково-Стожер-Добрич-Кардам" от републикански път II-29 и бъдещото му продължаване с път II-71 „Добрич-Силистра".
     Настимир Ананиев, който е член и на Комисията по транспорт в парламента, е готов да съдейства в процеса на разглеждане и обсъждане на този важен за областта проект, чието осъществяване е от изключително значение за развитието на икономиката на област Добрич и в интерес на жителите от областта.