ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

25.03.2015
„Мениджър за един ден“ за поредна година в Областна администрация

     Работният ден на младия мениджър започна от кабинета на заместник областния управител Ивайло Манушев, който прие дванадесетокласника от СОУ "Любен Каравелов" Николай Стоянов. В проведения разговор бе изразено общо мнение за практическата полза от инициативата „Мениджър за един ден", като предизвикателство за учениците и възможност за тяхната бъдеща професионална реализация. Интересът на ученика към тази ежегодно провеждана кампания на Джуниър Ачийвмънт България, се потвърди от факта, че той се включва за трета поредна година, като в предишни издания е бил и в частна компания, и в общинска администрация.

     Зам. областният управител Ивайло Манушев насърчи интереса на момчето да научи повече за държавната институция, да се запознае с нейната структура, функции и компетенции по отношение на провеждането на държавната политика на територията на областта. Насочи вниманието му към европейските перспективи за развитие на публичния сектор в България и шансовете за реализация на младите хора.

     В реална работна среда, дванадесетокласникът се запозна със спецификата на административната дейност и задачите, които изпълняват експертите по регионално развитие, административен контрол, държавна собственост. За работата с граждани, Николай Стоянов придоби впечатление и първоначален опит от служителите в Бюрото за комплексно обслужване.
     За участието си в националната инициатива "Мениджър за един ден" 2015 и за успешно справяне с разнообразни административни дейности в държавната институция, в края на работния ден, младият мениджър получи сертификат от името на Областния управител д-р Маргарита Новоселска.