ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

22.10.2015
МВнР отговори своевременно на Областния управител д-р Маргарита Новоселска за пострадалите българи в Германия

     Министерство на външните работи предостави своевременно информация на Областния управител на област Добрич за състоянието на пострадалите български граждани при пожар в град Гуденсберг, Германия:
     „По информация на полицията в гр. Хомберг от тази сутрин, разследването на пожара ще приключи окончателно в средата на следващата седмица.
Работи се по различни версии за възникванетo на пожара, като не се изключва нито една от следните три:
1. технически проблем, свързан с дефектен кабел на пералната машина в мазето 2. непредумишлен палеж (изхвърлена цигара) 3. умишлен палеж (свободен достъп до сградата). Счита се, че причината е от технически характер.
Потвърден е броят на пострадалите българи - 11.
Установена е самоличността на Недялка Райчева Алексиева, с адресна регистрация в с. Крушари. Тя е била на амбулантно лечение и е изписана.
Състоянието на тежко пострадалите, настанени в клиника в Касел:
Султанка Северинова Сергеева от Добрич - изписана вчера.
Росица Димитрова Радева от Варна - оперирана между 19 и 20 октомври. Предстои нова операция следващата седмица. Очаква се да остане в болницата между 10 и 14 дни.
Петър Митанов Стоянов, Добрич - предстои операция следващата седмица.
Стелян Галинов Митев, Добрич - съмнения за интоксикация, последните резултати от кръвните изследвания са в норма. Предстои операция следващата седмица. Очаква се да остане в болницата между 10 и 14 дни.
Севдалина Зоркова Стойчева, Добрич - намира се в университетската клиника в гр. Гьотинген, интензивно отделение.
Потвърдено бе, че извършените и предстоящите операции са от травматологичен характер и няма опасност за живота на пациентите.
Консулство-Франкфурт продължава да поддържа връзка с полицията на гр. Хомберг (Frau Friebe)".