ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

01.11.2015
1 ноември – Ден на народните будители и на българските учени

     Областният управител д-р Маргарита Новоселска се включи в общоградското поклонение, днес, 1 ноември 2015 г., и положи цветя на паметната плоча на първото взаимно училище в Добрич, в двора на храм "Света Троица". 

     Областният управител отправя поздравление към жителите на област Добрич, в което отбелязва, че възрожденските просветители, книжовници, родолюбци, днес имат своите достойни последователи, с които всички се гордеем. Това са хора на мисълта и словото, учители, писатели, творци от всички сфери, учени, журналисти, изследователи, музейни и читалищни дейци, на които в значителна степен се дължи фактът, че българската култура, наука и образование отдавна имат своето признание, далеч извън пределите на родината. Д-р Новоселска изразява своето искрено уважение и признателност към труда, таланта и значимия принос на съвременните будители - наши съграждани, добруджанци, които в ежедневната си работа утвърждават духовната жизненост на България и съграждат положителния образ на област Добрич!
     "Нека се вслушваме по-често в техните послания и мъдри слова! Нека има повече хуманност и доброта в нашия забързан свят" - пожелава на всички добруджанци Областният управител на област Добрич.