ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

12.04.2016
Х юбилеен Фестивал на меда в Добрич под патронажа на Областния управител

     Днес, 12 април 2016г., в Добрич бе открито юбилейното десето издание на Фестивала на меда и пчелните продукти под егидата на Областния управител.

     Сред официалните гости на откриването бяха областният управител Детелина Николова и заместник-кметът на община град Добрич д-р Е. Баева.

     Инициаторите от Съюза на българските пчелари са поканили отново производители - пчелари от цялата страна, като идеята е да се даде възможност за директна среща и обмен на информация,  за популяризиране на пчелните продукти и повишаване на познаваемостта им от гражданите.

     По време на фестивала, на гражданите и гостите на областния град, ще се предложи дегустация на мед и  ще се предостави компетентна информация за качеството на пчелните продукти.

     В дните до 20 април производителите, мнозина от които са носители на отличия, ще предлагат акациев, липов, манов, лавандулов, ментов и други видове мед с гарантирано качество.  Ще се предлагат и прополис, пчелно млечице и други пчелни  продукти, както за хранене, така и за лечение и козметика.

     Областният управител Детелина Николова поздрави инициаторите на това утвърдено пазарно събитие в Добрич и отправи апел за обединяване усилията на пчеларите и техните сдружения за устойчиво развитие на бранша. Накрая  пожела успех на производители и търговци, участващи в  десетото издание на Фестивала на меда.