ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

27.05.2016
Областният управител Детелина Николова покани на чай семейство Желеви - носители на наградата за дарителство „Евлогий и Христо Георгиеви“

     На 24 май 2016 г. в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" за първи път бяха обявени наградите на името на най-големите дарители в историята на България - двамата братя Евлогий и Христо Георгиеви.
     Родителите на загиналата във влака София-Кардам през 2008 г. Валерия Желева, получиха наградата „Евлогий и Христо Георгиеви" в областта на дарителството. 

     Припомняме, че семейство Софка и Желю Желеви дариха средствата от полученото държавно обезщетение в размер на 200 000 лв. на петте учебни заведения, където е била възпитавана и се е обучавала дъщеря им: Детска ясла „Пролет" в Добрич, целодневна детска градина „Дора Габе" в Добрич, училище „Св. Климент Охридски" в Добрич, Хуманитарната гимназия в Добрич, както и Химическия факултет на Софийския университет. Волята на родителите е със средствата да бъдат закупени пособия, които да осигурят модерен образователен процес.
     Семейство Желеви са носители и на наградата „Достойните българи" за 2013 година.