ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

08.09.2016
Юристът Добромир Добрев бе избран единодушно за председател на Районната избирателна комисия
     Съгласно решение на Централната избирателна комисия, съставът на РИК - Добрич наброява 13 членове. Разпределението им по квоти е съответно - четирима представители на ПП ГЕРБ, по двама от Коалиция „БСП лява България" и ПП ДПС, и по един представител от Реформаторски блок, Патриотичен фронт, България без цензура, ПП Атака и АБВ.
      По време на консултациите, политическите партии постигнаха съгласие председателят на РИК - Добрич да бъде от ПП ГЕРБ, като единодушно подкрепиха юриста Добромир Добрев. Комисията ще има двама зам.-председатели: от Коалиция „БСП лява България" - Валя Кондова и от Реформаторски блок - Георги Русев.
      Позицията на Секретар на РИК си оспориха ПП ДПС и ПП Атака. След проведената дискусия и обявената кратка пауза от Областния управител, за Секретар на РИК бе избран Даниел Маринов от ПП Атака, като другата кандидатура - на г-жа Мелекбер Абил, не събра необходимите гласове. Областният лидер на Движение за права и свободи д-р Ердинч Хаджиев обяви, че ще подпише протокола с особено мнение.
      Протоколът от консултациите, заедно с предложенията за поименния състав на РИК, ще бъде предоставен на Централната избирателна комисия в определения срок - 11 септември 2016 г.