ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

07.10.2016
Президентът Росен Плевнелиев бе гост на откриването на Годишната среща на местните власти в Албена
На откриването на събитието във ваканционно селище Албена на 6 октомври 2016 г., присъства Президентът Росен Плевнелиев, който благодари на българските местни власти за решаващия им принос в постигането на изключително високия процент на усвояване на средствата от европейските фондове, при изключително нисък процент на грешка. „Нагледах се на кризи и политическа нестабилност и именно в такива моменти е важна ролята на местното самоуправление за доброто представяне на българските граждани и за постигането на резултати", посочи държавният глава.
Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ отбелязва 20 години от създаването си. То е учредено през 1996 година от 94 общини.
По повод на юбилея, днес, 7 октомври, в рамките на втория ден на 11-ата Годишна среща в Албена, ще бъдат връчени награди. Отличия ще получат всички председатели на Управителния съвет на НСОРБ през годините - Димитър Калчев /посмъртно/, Костадин Паскалев, Венелин Узунов, Красимир Мирев, Дора Янкова, Тодор Попов и Даниел Панов.

С награди ще бъдат отличени и четирима членове на УС с над 10 години стаж в ръководния орган. Сред тях е и бившият кмет на Добрич Детелина Николова, понастоящем Областен управител на област Добрич.

Други 12 кметове ще бъдат отличени за траен принос към развитието на НСОРБ. Сред тях е и Лъчезар Росенов /кмет на Добрич 1995 г. - 2003 г./ - учредител на НСОРБ и дългогодишен член на Управителния съвет.