ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

29.12.2016
Областният управител Детелина Николова проведе работна среща с министъра на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева
Областният управител Детелина Николова проведе работна среща с министъра на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева. Двете обсъдиха актуални теми за област Добрич по различните политики, отнасящи се до опазването на околната среда и водите.
Областният управител запозна министър Василева с готовия технически проект „Почистване коритото на река Батова от км 0 + 000 до км 3 + 940 за предотвратяване наводнения на кк „Албена" и поддържан резерват „Балтата" и отправеното искане за финансиране до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. С реализирането на този проект ще се извърши превантивна дейност на територията на резерват „Балтата", което ще доведе до чувствително повишаване сигурността при екстремални условия и ще предотврати наводняване на хотели в курорта „Албена", разположени в близост до река Батовска, отбеляза Детелина Николова.
Областният управител, който е и председател на Асоциацията по ВиК, и министърът обсъдиха дейността на Асоциацията във връзка с реализирането на проекти по Оперативна програма „Околна среда" от общините на територията на областта. Д. Николова посочи още, че всички общини полагат усилия да използват възможности и от други оперативни програми - една, от които е „Програма за развитие на селските райони", с оглед подобряване на ВиК услугите за гражданите.
В рамките на работната среща Областният управител Д. Николова и министър И. Василева обсъдиха и предприетите мерки и действия от страна на всички териториални структури на държавните институции по опазване на околната среда на територията на резерват „Калиакра".