ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

04.01.2017
Областният управител координира действията на териториалните дирекции във връзка с прогнозата за студено време и усложнена зимна обстановка
Областният управител Детелина Николова днес координира действията на териториалните дирекции, имащи отношение към превенция и предотвратяване на инциденти при тежки зимни условия. Мерките бяха предприети от Областния управител във връзка с призива на министър-председателя в оставка Бойко Борисов и сформирания с негова заповед Национален щаб по повод прогнозите за предстоящи обилни снеговалежи и силни ветрове, за активна работа и максимално предотвратяване на инциденти при усложнена зимна обстановка.
С цел превенция и недопускане на сериозни инциденти Областният управител Детелина Николова координира готовността и мерките за реакция с Областно пътно управление, местните власти и ръководителите на другите институции, отговорни за поддържането на нормалния живот на територията на област Добрич.
От Министерството на здравеопазването са изпратени указания за действията на лечебните заведения във връзка с прогнозата за предстоящото застудяване, придружено със снегонавявания и усложнена зимна обстановка, каза Детелина Николова и отбеляза, че вече има създадена организация Многопрофилната болница в Добрич от 05 януари да приема пациенти на хемодиализно лечение, както и препоръка към бременни жени с термин в периода от 05 до 10 януари да постъпят в болниците в Добрич, Балчик и Каварна.
Областният съвет за сигурност е в готовност и всеки може да получи информация за актуалната обстановка на територията на областта на тел. 058/655-433, припомни още Областният управител. За състоянието на пътната мрежа в областта актуална информация може да се получава на телефон от дежурният в Областно пътно управление - 058/655-177, както и на единния номер на АПИ - 0700 130 20, добави Детелина Николова и отправя апел към всички жители на област Добрич да не предприемат пътувания, ако не е наложително с цел запазването на здравето и живота на гражданите.