ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

18.01.2017
Не предприемайте пътувания в тъмната част на денонощието, ако не се налага
Областният управител и председател на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия Детелина Николова апелира да не се предприемат пътувания в тъмната част на денонощието, ако не е наложително, предвид тежката метеорологична обстановка, валежите от сняг и навявания по пътищата, образувани от вятъра. От Областния съвет за сигурност съобщават, по данни на дежурния в Областно пътно управление, че пътищата в областта са проходими при тежки зимни условия, на места има навявания. Отворени за движение без ограничение са всички пътища в областта с изключение на няколко отсечки с въведени ограничения.
Допуска се движение на МПС до 12 т по следните пътни участъци:
- ІІІ-2961 Конаре - Белгун - Божаново,
- ІІІ-2904 Кардам - Дуранкулак,
- ІІІ-2963 Вранино - Белгун - Спасово,
- ІІІ-207 Кочмар до границата със Силистра,
- ІІІ-7106 Карапелит - Кочмар,
- ІІ- 29 Добрич - Варна.
Движение на МПС до 3.5 т се допуска по пътищата:
- ІІ-71 Добрич - Силистра,
- ІІ- 27 Добрич - Балчик,
- ІІ-71 Силистра - Добрич - Албена.
Затворен за движение на МПС е пътят ІІІ- 207 Орляк - Векилски, по искане на ОПУ - Варна.
От „Енерго-Про" съобщават, че няма населени места без електрозахранване. Дежурният диспечер на ВиК информира, че без вода са селата Габер, Огняново, Земенци и Загорци от община Крушари и Стражица от община Балчик. Дежурните по общини информират, че обстановката е нормална. Няма сигнали за възникнали проблеми следствие на повишаване на водни нива на територията на областта, пътна мрежа е проходима при тежки зимни условия.
Информация за състоянието на пътищата може да се получава на телефона на дежурния в Областно пътно управление - 058/655-177, както и на единния номер на АПИ - 0700 130 20. Информация за актуалната обстановка на територията на областта може да се получи и на тел. 058/655-433 - Областен съвет за сигурност.