ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

20.01.2017
За възможност за разсрочване на сметките за ток информираха Областния управител от „Енерго-Про“
Днес, 20 януари 2017 г., с писмо Областният управител Детелина Николова бе информирана от „Енерго-Про", че предвид завишеното потребление и по-високите сметки за ток, електроразпределителното дружество предлага разсрочване на разплащанията за своите абонати. В писмото на компанията до Областния управител се посочва, че в резултат на значинелно по-студеното време през настоящия зимен сезон „Енерго-Про" регистрира повишено потребление в цялата Североизточна България, в това число и в област Добрич, където фирмата оперира, спрямо същия период на миналия зимен сезон. Данните на дружеството показвали, че средно с 10 на сто по-високи са сметките на битовите клиенти за декември 2016 г., спрямо декември 2015 г., което „Енерго-Про" отдава на по-ниската с 4.3 градуса средно температура през декември 2016 г. спрямо същия месец на 2015 г. Повишено потребление дружеството отчита и от началото на януари т.г., като информират, че регистрирания пик до момента е на 11 януари, когато потреблението е достигнало нива с близо 62 на сто по-високо потребление, спрямо същата дата през миналата година.
В тази връзка „Енерго-Про" предоставя възможност на своите клиенти, които срещат затруднения да покрият задълженията си в срок, да сторят това разсрочено, като за целта трябва да подадат заявление за разсрочване на сметките в удобен за тях клиентски център на компанията, се казва в писмото до Областния управител, като от дружеството уверяват, че ще бъде разгледан всеки един случай и на всеки един клиент ще се предложи индивидуална схема на разсрочване. От дружеството посочват още, че при нужда от допълнителна информация и консултации, клиентите на компанията могат да се обръщат към служителите в денонощия телефонен център чрез набиране на 0700 161 61.
Областният управител от своя страна уведоми за предоставяната възможност от енергодружеството кметовете на общини в област Добрич, за да стигне информацията до повече жители.