ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

22.05.2017
Честит да е празникът на българската духовност 24 май!
Уважаеми просветители, дейци на науката, творци,
Уважаеми добруджанци,


24 май - Денят на българската просвета, култура и славянската писменост, е най-светлият и обичан български празник! На този ден честваме духовното извисяване, стремежа на всеки един от нас към усъвършестване чрез постиженията на познанието и културата.
Това е денят, в който отдаваме почит на делото на светите равноапостоли Кирил и Методий, дали най-ценното на славянския свят - писаното слово, и оставили ярка следа за развитието на човешката цивилизация.
По повод светлия празник, символ на Знанието, като Областен управител, и от свое име, поднасям своето уважение и сърдечни благопожелания към Учителя, към Училището като институция, към всички дейци на просветата и културата, които работят с вдъхновение за съхраняване на духовните устои на нацията, тачат и възпитават поколенията в непреходни ценности!

Уважаеми просветители, дейци на науката, творци,
Уважаеми добруджанци,

Приемете моите най-сърдечни пожелания за здраве, сили и творческо вдъхновение! Нека с гордост и самочувствие носим в сърцата си най-българския празник и тачим непреходните ценности Знание, Мъдрост и Духовност!

Честит празник и нека пламъкът на духовността окриля дните ни!


С уважение,

ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА
Областен управител на oбласт Добрич