ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

08.06.2017
Областният управител бе гост на Деня на отворените врати в Добруджански земеделски институт
Областният управител Красимир Кирилов и заместник областният управител Красимир Николов бяха гости на Добруджански земеделски институт - Генерал Тошево, където днес се проведе традиционният Ден на отворените врати. Двамата се срещнаха и запознаха с ръководителите на института. В приветствието си към научните работници и гостите на ДЗИ, Областният управител Красимир Кирилов подчерта, че се гордее с постиженията на поколения учени, благодарение на чийто труд са създадени в лабораториите и опитните полета на Добруджански земеделски институт над 120 български сорта и хибрида.
Кирилов изрази увереност, че екипът на най-големия институт в структурата на Селскостопанска академия - ДЗИ, въпреки предизвикателствата, пред които е изправен, ще продължи да съхранява и развива традициите в българската наука и ще постигат още нови успехи в научно-изследователската, производствената и внедрителска дейности, в отговор на повишените критерии и очаквания на земеделския бранш у нас и в чужбина.
„За област Добрич, а и за цяла България, Вашият принос е неоценим. Пожелавам Ви все така неуморно да продължавате да надграждате добрите традиции в сферата на иновациите в този приоритетен отрасъл за област Добрич!
Най-сърдечно Ви желая крепко здраве, добра реколта и отлична реализация на произведените семена", заяви Областният управител Красимир Кирилов.
Гости на ДЗИ в рамките на Деня на отворените врати бяха проф. Мая Игнатова - заместник-председател на Селскостопанска академия, Тодорка Макарова - директор на ОД „Земеделие, храни и гори", представители на турски фирми, с които институтът си партнира успешно от няколко години, земеделски стопани и други.
Поздрав към всички поднесоха самодейци от Генерал Тошево и малчугани от ЦДГ 27 в Добрич. Преди да посетят опитните полета, където разгледаха продукцията на екипа от учени и служители в реални условия, гостите на института имаха възможност да видят продукти - хлябове и погачи, изработени от произведени в института култури.