ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

17.06.2017
Областният управител и министърът на регионалното развитие и благоустройството дадоха старт на рехабилитацията на пътя Добрич-Варна

Днес, 17 юни 2017 г., официално бе направена символична първа копка на рехабилитацията на път II-29 - Варна - Добрич - границата Румъния. На тържествената церемония присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, депутати, избрани от област Добрич - контраадмирал Пламен Манушев и Живко Мартинов от ГЕРБ, Йордан Йорданов от ВМРО, Йордан Апостолов - избран от листата на Обединени патриоти  в област Бургас, кметовете на общините Добричка и Добрич, председателят на ОбС Добричка Донко Марев, кметът на Стожер, както и изпълнителният директор на "Хидростой" Николай Пешов. 

След водосвета, отслужен от свещеник от Стожер, Областният управител Красимир Кирилов приветства присъстващите и сподели, че очаква скоро да приключи процедурата по избор на фирма за надзор за втория лот от проекта, което ще позволи стартиране на строително-ремонтните дейности. "Модернизираната инфраструктура е ключов фактор за повишаване на инвеститорския интерес и развитие на икономическия потенциал на региона. Изпълнението на обекта ще повиши и вътрешно-регионалните връзки. Това е изключително важна пътна артерия и е най-натоварена на територията на област Добрич. По път II-29 минава както лек и лекотоварен трафик, така и тежкотоварният трафик в посока от и към Румъния и Русия и вътрешността на страната"- каза Областният управител. Той пожела успешна и ползотворна работа на изпълнителите.

Министър Николай Нанков заяви, че обектът е на стойност 9 млн. лв. с ДДС и трябва да бъде изпълнен в срок от 10 месеца. Той изрази увереност, че изпълнителят ще изпълни качествено и в срок дейностите и в началото на 2018 г. ще е налице нов и рехабилитиран пътен участък от републиканската мрежа.