ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

05.08.2017
Областният управител бе гост на празника на градинарите в село Одринци

Областният управител Красимир Кирилов заедно със своя заместник Красимир Николов бяха гости на градинарите от село Одринци. На поканата на зеленчукопроизводителите от добруджанското село, които за трета поред година организират свой празник, се бяха отзовали и гостуваха още кметът на Община Добричка Тошко Петков, народният представител от 8 МИР Добрич вицеадмирал Пламен Манушев, общински съветници от ОбС Добричка, Йордан Йорданов - собственик на книжарници "Марина", Тодор Моралийски - председател на Добруджански фермерски съюз, приятели на жителите на Одринци.

Отец Иван отслужи водосвет и пожела на всички присъстващи здраве, а на зеленчукопроизводителите - богата реколта. Групата за автентичен фолклор поздрави присъстващите с "букет" от народни песни, а високите температури не попречиха на присъстващите да се хванат на кръшно добруджанско хоро.

Специален подарък зеленчукопроизводителите получиха от Спасина Братоева, която ги изненада с голяма торта. Председателят на Добруджанския фермерски съюз Тодор Моралийски връчи специална грамота на Цвятко Иванов - член на Инициативния комитет, организирал за поредна година празника и изрази надежда инициативата на жителите на Одринци да стане областна, а защо не и национална.

Моралийски бе председател и на жури, което разгледа реколтата от селските дворове и присъди грамоти на най-добрите производители. Иван Колев обяви специален приз за тийнейджърите, включили се активно в организирането и провеждането на празника. От името на ЗК "Орлова могила" той подари на младите хора посещение в дискотека в Добрич.