ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

15.08.2017
Областният управител бе гост на откриването на изложба, посветена на 80-годишнината на Н.В. Цар Симеон II
Областният управител Красимир Кирилов бе сред гостите на открилата се вечерта на 14 август 2017 г. изложба „Осемдесет години, 80 фотографии, 80 мига от живота на Н.В. Цар Симеон II". Каменната зала в ДКИ КЦ „Двореца" в Балчик е първата спирка на изложбата с фотоси, разказваща за живота на Симеон Сакскобургготски, която е посветена на неговия 80-годишен юбилей.
За първи път изложбата бе показана на 16 юли в двореца „Врана". В рамките на седмица всеки посетител на архитектурно-парковия комплекс може да се запознае с част от българската история, представена чрез фотографиите, каза директорът на културния институт Жени Михайлова.
Специален поздрав към присъствалите на откриването на изложбата поднесоха със свое изпълнение Лида и Мартин Пантелееви - пиано и цигулка.
Кураторът на изложбата и автор на част от снимките Тошо Пейков, след отслужения водосвет за здравето на царя и царската фамилия, сам представи изложбата. В навечерието на днешния светъл християнски празник - Свето Успение Богородично, Пейков подари икона с изображение на Божията майка с младенеца на Областния управител Красимир Кирилов.