ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

01.09.2017
Във Варна се проведе заседание на Координационния център с участието на вицепремиера Валери Симеонов
Днес, 01.09.2017 г., в Областна администрация Варна се проведе заседание на Координационния център във връзка с извършената контролна дейност, съгласно изпълнението на приетата програма за сътрудничество и институционално взаимодействие през 2017 г. по Черноморието. На заседанието е присъствал и заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика. Участие в заседанието взе заместник областният управител Красимир Николов.
От името на Областния управител Красимир Кирилов той представи доклад за извършената от институциите на територията на област Добрич контролна дейност с цел гарантиране сигурността и спокойствието на туристите по Добруджанското Черноморие. И през август епидемиологичната обстановка в областта е спокойна, сочи справката на РЗИ. По отношение на отчитане нивата на шум няма нарушения.
Като добра от ОД на МВР посочват, продължената и през този летен сезон практика за съвместно патрулиране на български и румънски полицаи на територията на комплексите в областта. От полицията отчитат спад в броя регистрирани криминални престъпления на територията на областта, спрямо същия период на миналата година.
Николов сподели, че с вицепремиера и участниците в заседанието е дискутирано подобряването на законовата уредба с цел по-ефиктивен контрол и ясни правила. „Заместник министър-председателят Валери Симеонов отчете, че предприетите през този летен сезон мерки са дали резултат и заяви, че те ще бъдат приложени и в зимните курорти през предстоящия сезон" - сподели заместник областният управител Красимир Николов.