В Областна администрация работи денонощна телефонна линия в помощ за граждани на Украйна - 0888478606

Европейският съюз помага в делник и празник

Жителите на община Крушари празнуваха своя празник и Деня на народните будители - 1 ноември, с концерт в обновената с финансовата помощ на Европейския съюз сграда на читалището в село Крушари. Проявата бе част от информационните събития на територията на област Добрич във връзка с 10-годишнината от членството на страната ни в ЕС и Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. На културното събитие присъстваха Областният управител на Добрич Красимир Кирилов, народният представител от 8 Добрички МИР Йордан Йорданов, кметът на община Крушари Добри Стефанов. Жителите и гостите на добруджанската община се запознаха с предстоящото председателство на страната ни на Съвета на Европейския съюз.
Крушарци споделиха удовлетворението си от членството на страната ни в Европейския съюз, като Димитрина Желева - директор на дирекция „Регионално развитие и хуманитарни дейности", разказа, че чрез през предходния програмен период - 2007-2013 г., със средства по ПРСР са ремонтирани и внедрени мерки за енергийна ефективност на читалищата в селата Крушари, Телериг и Ефрейтор Бакалово. Стойността на проекта е била 1 303 885,83 лв.
Отново със средства по Програмата за развитие на селските райони община Крушари е създала два информационни туристически центъра - в селата Крушари и Коритен, които са оборудвани с техника, закупени са носии - мъжки и женски за нуждите на групите за автентичен фолклор. Наред с тези дейности е реализирана и изложба от пана, представящи историята и културните, историческите и географски забележителности на община Крушари, която дошлите да гледат концерта разглеждаха с интерес.Актуално

съобщение

анкета