ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

06.01.2018
Областният управител бе гост на Община Шабла за ритуала на Богоявление

Областният управител Красимир Кирилов, заедно със заместник областния управител Красимир Николов бяха гости на Община Шабла за ритуала на Богоявление.

         Кирилов проведе работна среща с кмета на Община Шабла Мариян Жечев, който сподели с него основните проблеми на морското кметство. Проектът за бюджет за тази година е в размер на 6 200 000 лв., каза Жечев. Той заяви, че и тази година се планира изпълнение на инфраструктурни обекти в населените места. Като сериозни проблеми кметът очерта липсата на работа за младите хора и най-вече за жени, което оказва сериозно влияние върху намаляването на броя на населението в общината. Благодарение на отпуснатите от правителството средства ще продължим програмата „Личен асистент“, която се приема изключително добре от хората, добави Жечев.

         Областният управител, заедно със своя заместник и кмета присъстваха на ритуалното хвърляне на кръста в морето, което по традиция се проведе в къмпинг „Добруджа“. Пръв до кръста, хвърлен в морето от отец Павел, стигна 18-годишният Павел Йорданов, който получи подарък от Красимир Кирилов и кмета Мариян Жечев.

Ритуалът се проведе и в Крапец, където пръв до кръста стигна Васил Атанасов, който също бе отличен за бързината си. Победителите в надпреварите си пожелаха здраве.

Гост на церемониите бе и народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова.