ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

19.01.2018
Работна среща със заместник-министъра на културата Р. Димитров проведе Областният управител
Заместник-министърът на културата Румен Димитров бе на визита в Добрич и проведе работна среща с Областния управител Красимир Кирилов. Поводът за визитата на заместник-министър Димитров е състоянието на сградния фонд на двата добрички театъра - драматичен театър „Йордан Йовков" и Държавен куклен театър „Дора Габе.
Припомняме, че със съдействието на народния представител от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова, тя и директорът на ДТ „Й. Йовков" проведоха среща с министъра на културата Боил Банов.
Заместник-министър Р. Димитров бе в Добрич, за да се запознае на място със състоянието на двата културни института. На срещата, чийто домакин бе Областният управител Красимир Кирилов, присъстваха директорът на ДТ „Й. Йовков" Иван Мандев, и ДКТ „Дора Габе" Петър Петков, директорът на дирекция „Култура" в община град Добрич Диана Борисова, както и двамата заместник областни управител Красимир Николов и Живко Желязков. Директорите на театрите представиха накратко пред заместник-министър Димитров състоянието на сградите на двата театъра, като подчертаха, че за разлика от други културни институти в страната, театрите в Добрич се радват на публика и са сред водещите в страната.
Заместник-министър Румен Димитров подчерта, че двата театъра в Добрич - драматичния и кукления, са пример за добър мениджмънт и добави, че именно храмовете на културата - театри, читалища и други културни институти, имат съществена и важна роля във възпитанието на младите хора днес. Той увери, че правителството се ангажира да помогне за ремонтите на покривите на сградите на двата театъра.