ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

21.01.2018
Предупреждение за оранжев код за област Добрич
Областният управител Красимир Кирилов апелира да се следи метерологичната обстановка в областта и да не се предприемат пътувания, ако не са наложителни. От Националния институт по метеорология и хидрология при БАН предупреждават за оранжев код за 22 януари в голяма част от страната, в това число и за област Добрич. Основно североизточна България ще е под влияние на средиземноморския циклон "Албена", който ще преминава през Гърция, Егейско море към Черно море. Очакват се значителни валежи от дъжд, впоследствие от сняг /20-40 л/кв.м/, придружени със силен и временно бурен вятър със средна скорост 14-19 м/сек и пориви до около 24 м/сек.
Оранжев код за опасни явления е обявен за областите Добрич, Варна, Шумен, Силистра, Разград, Търговище, Русе, В. Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Враца, Видин, Монтана, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. В останалата част от страната е обявен жълт код.
В тази връзка Областният управител е предприел действия и Щабът за изпълнение на Областния план за защита на населението е в повишена готовност. Кр. Кирилов апелира към всички, които предприемат пътуване да оборудват автомобилите си за пътуване при зимни условия и да спазват правилата за движение.