ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

23.02.2018
Заместник областните управители Ж. Желязков и Кр. Николов присъстват на среща на министър Кр. Вълчев с директори на училища и детски градини
Двамата заместник областни управители Живко Желязков и Красимир Николов присъстват на работна среща на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев с директори на училища, детски градини и синдикати. Срещата се провежда в голямата заседателна зала в Община град Добрич и на нея присъстват кметът Йордан Йорданов, заместник-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева, началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков. Визитата на министър Вълчев, който е придружаван от народния представител от ПП ГЕРБ Добрич Даниела Димитрова, е част от обиколката му в страната.
Пред журналисти той сподели, че провежда такива регулярни срещи, като се цели подобряване на системата и по-качествено образование за децата и младите хора. Образователният министър заяви още, че ще се направят препоръки към училища и детски градини да се подобри работата и да има по-добро и тясно взаимодействие с родителите. Сред основните цели е и възпитанието в нулева толерантност към агресията както към деца, така и от страна на родители към учители.
В рамките на посещението си в област Добрич министър Вълчев посети училището в Дуранкулак и СУ „Д. Талев" в града, където се запозна с възможностите за електронно и интерактивно обучение.