ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

28.02.2018
Областният управител и заместниците му почетоха паметта на жертвите от влака - факла
Областният управител Красимир Кирилов и двамата му заместници Красимир Николов и Живко Желязков почетоха паметта на добруджанците, които станаха жертва на пожара във влака София - Кардам.
За десета поред година Детелина Николова, която беше кмет на Община град Добрич, когато стана трагедията, организира панихида в храм „Св. Георги" в памет на жертвите на влака - факла. Поменът бе отслужен от архиерейския наместник на Добричка духовна околия ставрофорен иконом Иван Дойчев в съслужие с отец Стоян Димов. Да запалят свещ за успокоение на душите и да почетат паметта им в църквата бяха майките и близки на жертвите на пожара, отнел преди 10 години живота на общо девет души, петима от които от област Добрич.
Софка Дойнова - майка на никога незавърналата се у дома Валерия Желева, благодари на човека Детелина Николова за това, че и като кмет, и като областен управител, и като човек пази спомена и почита паметта на жертвите на влака - факла, като добави, че в Шумен, откъдето са две от жертвите проф. Рашо Рашев и студента Стоян Ковачев, никога не е отслужвана панихида.
Д. Николова сподели, че не може да забрави научаването на лошата вест за инцидента във влака и това, че в началото никой не е давал информация за случилото се и ситуацията. Тя добави, че ние - живите, носим отговорността да помним и да се учим, за да не допускаме такива грешки.