ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

10.04.2018
До 11 май се приемат заявки за участие в 72-рия национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица’2018“
Областния управител Красимир Кирилов изпрати писмо до общините в област Добрич, в което информира за организацията по провеждането на 72-рия национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета - Козлодуй-Околчица'2018".
Областна администрация Враца е основен организатор на туристическата проява, като за целта Областният управител на Враца Малина Николова е утвърдила регламент за условията, реда и провеждането на похода през 2018 г. В писмото до общините в областта Кр. Кирилов съдейства за разпространение на регламента на похода, който ще се състои от 27 май до 02 юни 2018 г. по 120-километровия път от Козлодуйския бряг до връх Околчица. През настоящата година проявата, отбелязваща 142-рата годишнина от подвига на Ботев и четата му ще бъде под патронажа на Председателя на 44-ото НС г-жа Цвета Караянчева. Походът се провежда със съдействието на Министерски съвет, Министерство на образованието и науката, Министерството на туризма, регионалните управления на образованието, Български туристически съюз, СКО „Леденика", общините, през чиято територия преминават участниците.
До 11 май 2018 г. Областна администрация Враца на електронна поща: obl-vr@vratsa.government.bg приема заявки за участие в туристическия поход.
В прикачен файл всеки може да се запознае подробно с регламента, както и да попълни заявка за участие, при проявен интерес.