ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

09.05.2018
Областният управител почете паметта на героите в Деня на Европа и Деня на победата
Областният управител Красимир Кирилов почете паметта на героите в Деня на Европа и Деня на победата. Той участва в общоградското поклонение, организирано от Община град Добрич. Гост на честването на 73-ата годишнина от победата над хитлерофашизма бе консулът Оксана Жерновая от Генералното консулство на Руската федерация във Варна. Пред паметника на загиналите в заключителния етап на Втората световна война добруджанци бе отслужена панихида от архиерейския наместник на Добричка духовна околия иконом Иван Дойчев в съслужие с отец Стоян Димов. Приветствие към присъстващите поднесе кметът на Добрич Йордан Йорданов.
След полагането на венци и цветя пред паметника на загиналите добруджанци, шествието начело с „Безсмъртния полк" продължи до паметника на Съветската армия. Консул Жерновая в обръщението си подчерта, че датата 9 май е свещена за руския народ. Това е денят на спасението на света и ние сме отговорни да съхраним мира, заяви дипломатът. Тя подчерта, че само обединени можем да запазим бъдещето на човечеството.
Венци и цветя в знак на признателност бяха положени пред паметника от признателните поколения.
Заместник областните управители Красимир Николов и Живко Желязков са гости на приема в Генералното консулство на Руската федерация във Варна по повод 73-ата годишнина от победата във Великата Отечествена война, даван от Н.Пр. Генералния консул г-н Сергей Лукьянчук.