ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

14.05.2018
Заместник областният управител Ж. Желязков поздрави участниците в Третата научна сесия „30 години висше техническо образование в град Добрич“
Заместник областният управител Живко Желязков бе гост на Третата научна сесия „30 години висше техническо образование в град Добрич", организирана от Технически университет - Варна, и Добруджански технологичен колеж - Добрич. Заедно с него на форума, с който се отбеляза годишнината, гости бяха народният представител от ПП ГЕРБ Добрич Даниела Димитрова, доц. Маргрета Василева - зам.-ректор по учебната дейност в ТУ - Варна, и доц. Розалина Димова - зам.-ректор по научноизследователската дейност в ТУ - Варна, партньори на колежа, представители на бизнеса. В работата на сесията се включи и ректорът на Технически университет - Варна, проф. д.н. инж. Росен Василев.
Доц. д-р инж. Радко Михайлов - временно изпълняващ длъжността директор на ДТК в кратък доклад представи историята на техническото образование в Добрич с откриването на колежа и очерта тенденциите за развитие. За времето от 1990 г. до 2017 г. при нас са се дипломирали 884 души, сподели доц. Михайлов и добави, че амбицията е колежът да стане филиал на Техническия университет и да може да предлага обучение по всички бакалавърски програми.
От името на Областния управител Красимир Кирилов и от свое име участниците в сесията приветства заместник областният управител Живко Желязков, който подчерта важната роля на колежа за развитието на областта и пожела на колектива все така неуморно да продължи да надгражда добрите традиции в сферата на иновациите и подготовката на нови специалисти за икономиката ни.