ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

03.07.2018
Закриват три паралелки в три училища в област Добрич

      Днес, 03 юли 2018 г. Регионалното управление по образование  Добрич разпространи списък с паралелките в училищата в област Добрич, местата в тях и класираните кандидат-гимназисти на първо класиране. От приложената справка е видно, че ще бъдат закрити три паралелки в три училища поради липса на желаещи да учат по четири професионални направления в тях. Една от паралелките е в ПГТС „М. В. Ломоносов", където бе обявен прием на 13 души със специалност „Мебелно производство" и още толкова - 13 деца, с прием „Строителство и архитектура". Без нито един желаещ е след първо класиране и паралелка „Механизация на селското стопанство" в ПГАС, където бе обявен прием на 26 деца. Толкова свободни места бяха обявени и за прием в паралелка със специалност „Текстообработка" в Обединено училище „П.К. Яворов", с. Стефаново, но също без нито един кандидат.

        От втората справка, предоставена от началника на РУО Добрич Жоро Тошков е видно, че с най-висок бал се приемат ученици в ЕГ „Гео Милев" - 466.500 т., следвани от ПМГ „Ив. Вазов" - с максимален бал 451.250 т., трети в тази своеобразна класация сред училищата е СУ „Св. Кл. Охридски" с максимален бал от 434.500 т.

       В прикачените файлове може подробно да се прегледат Справката за минималния и максимален бал по училища към дата 02.07.2018 г., както и Списък на паралелките.