ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

05.09.2018
Честит празник, уважаеми жители на област Добрич!
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ДОБРИЧ,

      В навечерието на две паметни дати от българската история - 6 и 7 септември, за мен като Областен управител и като Ваш съгражданин е чест да Ви поздравя и пожелая здраве и благоденствие.
      6 септември 1885 г. е и ще бъде знакова дата. На този ден преди 133 години усилията на десетки възрожденци и революционери се увенчават с успех и в Пловдив тържествено се отбелязва победата от дългогодишната борба за национално освобождение и обединение. Съединението на Княжество България с Източна Румелия е славна и достойна страница в процеса на възстановяване на българската държавност. За нас, добруджанци, и следващият ден от септември - седми, е изпълнен с много болка и радост, защото преди 102 години славната Трета българска армия извоюва победа, довела до Освобождението на Южна Добруджа и впоследствие възвръщането на исконните български земи в пределите на Отечеството.

     Уважаеми добруджанци,
     В тези паметни за всички нас дни в началото на септември да сведем глави и отдадем почит на всички, допринесли с делата си за свободата и единството на Родината! Пожелавам на всички Вас, да съхраняваме и развиваме българската държавност и да отстояваме националните интереси! Нека се заредим с повече оптимизъм, решимост и отговорност, с духовна сила, и заедно да работим за по-добро бъдеще за нас, за децата ни, за България!

      Честит празник!

 

КРАСИМИР КИРИЛОВ
Областен управител на област Добрич