ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

14.01.2019
Министър Кр. Кралев официално даде старт на ремонта на лекоатлетическа зала „Добротица“

Днес – 14 януари 2019 г., на посещение в добричката лекоатлетическа зала „Добротица“ бе министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Поводът за посещението бе да се даде официално старт на ремонта на спортното съоръжение. На събитието присъстваха областният управител Красимир Кирилов и кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, директорът на „Спортни имоти“ Пламен Папазов, треньори и спортни деятели. Заедно с министър Кралев в Добрич бе и представител на избраната фирма - изпълнител на ремонтните дейности „Арете Строй“ ЕООД Пламен Трифонов.

Пред журналисти министър Кралев сподели, че този ремонт на залата, която заедно със зала „Асикс Арена“ в София, са единствените, които приемат както всички състезания, така и тренировките на българските лекоатлети, отдавна е планиран. Той припомни, че докато се извършваше ремонтът на залата в столицата именно зала „Добротица“ е посрещала всички нужди на леката атлетика и отбеляза, че не може да искаме да имаме лекоатлети на световно ниво, ако не разполагаме с база за подготовка. Предвижда се в залата да се положи изцяло нова настилка, да се реновират секторите за скокове, изцяло да се обнови секторът за тласкане на гюлле.

Пламен Трифонов от „Арете Строй“ заяви, че се предвижда ремонтът да започне през април, за да не се пречи на работата на спортните клубове в момента, като срокът за изпълнение е 40 дни. Стойността на ремонтните дейности, които ще бъдат извършени е в размер на 307 764.87 лв. изцяло от бюджета на Министерството на младежта и спорта.