ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

28.01.2019
С водосвет и символична първа копка бе даден старт на проект за обновяване на част от образователната инфраструктура в Добрич
     Областният управител Красимир Кирилов участва в церемония, с която се даде официален старт на реализацията на проект „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич I" на Община град Добрич. Проектът е по ОП „Региони в растеж" и е на стойност 6 193 021 лева, от които 928 953,24 лева е съфинансирането от националния бюджет, а 5 264 068,38 лева са финансиране от Европейски фонд за регионално развитие.
     Церемонията по старта на строително-ремонтните дейности се проведе в двора ПМГ „Ив. Вазов" - едно от училищата, които ще бъдат реновирани. Водосвет за благополучие на начинанието отслужи отец Петър, а след това областният управител Красимир Кирилов, кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, директорът на учебното заведение Галин Канев и представител на избраната фирма изпълнител направиха символична първа копка. На церемонията присъстваха директорите на другите учебни заведения, които ще бъдат обновени по проекта, преподаватели и представители на Регионалното управление на образованието.
     Обновената образователна инфраструктура ще подобри условията за работа и учене на над 2300 деца, ученици, педагогически и непедагогически персонал.