ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

04.02.2019
Областният управител бе гост на официалното откриване на „Борса за семена и посадъчен материал“
     Областният управител Красимир Кирилов бе гост на официалното откриване на 25-ото юбилейно издание на специализираното изложение „Борса за семена и посадъчен материал" на "Добрички панаир" АД. По традиция старт на изложението бе даден с изпълнения на детската фолклорна студия „Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Официални гости за откриването на борсата бяха народният представител Даниела Димитрова, председателят на Общински съвет град Добрич Иво Пенчев, кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, общинският съветник Зорница Михайлова, директорът на Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол /ИАСАС/ Бистра Павловска, директорът на Областна дирекция „Земеделие, храни и гори" инж. Десислава Иванова и временно изпълняващата длъжността директор на ДФ „Земеделие" - Добрич, Грациела Павлова. На добър час и успех на изложителите пожела директорът на „Добрички панаир" АЗ Звезделина Иванова.
     Думи на благодарност към организаторите на изложението отправи директорът на ИАСАС Бистра Павловска, като подчерта, че един от приоритетите на държавната политика в отрасъла е за качествено производство на семена и посадъчен материал и стопаните отново и тази година ще получават помощ, за да могат имат качествена и конкурентна продукция. Павловска пожела това да е най-добрата стопанска година за всички производители.
     След прерязването на лентата гости и посетители влязоха да разгледат щандовете на участващите над 65 фирми в юбилейното 25-то издание на „Борса за семена и посадъчен материал".