ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

05.03.2019
Областният управител Кр. Кирилов участва в българо-руския бизнес форум в областта на туризма
     Областният управител Красимир Кирилов участва днес в българо-руския бизнес форум в областта на туризма, който ще се проведе в зала „Роял" в хотел „Балкан" в столицата. Събитието е част от двудневната визита на министър-председателя на Руската федерация и водената от него делегация Дмитрий Медведев.
     Сътрудничеството в областта на туризма между Република България и Руската федерация е от особена важност и за двете държави, като туристическият сектор е открояван като катализатор на икономическото взаимодействие между двете страни и приятелските връзки между двата народа.
     Очаква се форумът да бъде открит от министър-председателя на България г-н Бойко Борисов и неговия руски колега Дмитрий Медведев, след което участниците ще бъдат приветствани от г-жа Николина Ангелкова - министър на туризма на Р България и г-н Максим Орешкин - министър на икономическото развитие на Руската федерация.
     С презентации в първата част на бизнес форума ще се представят от българска страна Министерството на туризма, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата и други работодателски организации, Национален борд по туризъм, Българския съюз по балнеология и спа туризъм, Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите и други. От руска страна ще бъдат представени Министерството на икономическото развитие на Руската федерация, Федералната агенция по туризъм и Търговско-промишлената палата на Руската федерация, Асоциацията на туроператорите на Русия и Асоциацията за икономическо взаимодействие на субектите на Руската федерация „Туристическа асоциация на регионите на Русия".
     Очаква се събитието да допринесе за затвърждаване на позитивните позиции на България като предпочитана туристическа дестинация за руските граждани във високо конкурентна и динамична международна среда в сферата на туризма.