ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

25.03.2019
Заместник областният управител Ж. Желязков бе гост на тържеството за откриване на реновираното отделение по хемодиализа в МБАЛ Добрич
     Заместник областният управител Живко Желязков поздрави д-р Светла Илиева - началник на отделението по хемодиализа в МБАЛ Добрич и екипа й. Той бе гост на тържеството за откриването на реновираното отделение, в което със 130 хил. лв., отпуснати от Министерството на здравеопазването, са закупени и функционират 7 нови апарата за диализа. Гости бяха народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и Пламен Манушев, кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, заместник-кмета на Община Добричка Илдъз Юнус, директорът на РЗИ Добрич д-р Светла Ангелова, лекари, медицински сестри и пациенти.
     Директорът на здравното заведение д-р Св. Байчев прочете пред присъстващите гости поздравителен адрес от министъра на образованието Кирил Ананиев, в който министър Ананиев подчертава ключовата роля на МБАЛ Добрич не само за жителите на областта, а и за пациенти от съседни области, и туристи по северното Черноморие през активния летен сезон и изразява удовлетвореност от работата на екипа, вложил собствени средства в ремонта на отделението, за да бъдат постигнати заложените цели - повишаване качеството на предлаганата услуга. От името на своя екип и от свое име д-р Илиева изказа благодарност на всички, помогнали за реновирането на отделението. Тя благодари на ръководството на болницата и екипа, с който работи, като им пожела здраве и дръзновение, а на пациентите д-р Илиева пожела и повече трансплантации.
     В момента в отделението по хемодиализа има общо 14 поста, като половината от апаратите са обновени през 2016 г., а сега, след отпускането на средствата от МЗ и проведената от МБАЛ обществена поръчка са монтирани и работят нови 7 апарата. Със собствени средства и от фирми - спомоществователи, здравното заведение е направило подмяна на дограма, подови настилки, тавани на цялото отделение. За пациентите се грижат около 15 души медицински персонал, като на смяна се обслужват по 12 души, а в денонощието има три смени.