ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

08.05.2019
Областният управител бе гост на откриването на 19-ата надпревара „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“
     Областният управител Красимир Кирилов бе гост на откриването на 19-ите областни състезания „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации", които се проведоха днес в градския парк. Той поздрави участниците и им пожела да са здрави.
     Общо 6 отбора от по четири деца спориха за призовата тройка. Състезанието премина в два кръга - решаване на тест и практическо отработване на въпросите по учебни центрове. След края на състезанието на първо място се класира отборът на СУ „П. Р. Славейков" - гр. Добрич, втори е тимът от СУ „Ст. Караджа" - гр. Каварна, и трети - учениците от СУ „Й. Йовков" - гр. Тервел. Победителите бяха наградени от директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Дарин Димитров, който връчи грамота и на областния управител Кр. Кирилов.
     Утре - 9 май 2019 г., от 10 ч. пред парк-хотел „Изида" в градския парк ще се проведе 20-ата областна надпревара „Млад огнеборец", в която за призовите места в две дисциплини ще спорят 7 отбора по 10 деца.